fbpx

COVID SAFE TICKET

NO mondmaskers, NO bubbels & NO social distance! 

Het Overlegcomité heeft op maandag 19 juli besloten dat festivals mogen doorgaan, en dat zonder mondmaskerplicht en social distancing. Dit wil zeggen dat Helmgras zeker plaats neemt en dat wij samen kunnen feesten!

Toch willen wij graag jullie veiligheid garanderen, en moeten deze regels nageleefd worden alvorens je het festivalterrein betreedt:

  • Alle festivalbezoekers moeten een Covid Safe ticket voorleggen.
  • Hou je mondmasker aan en respecteer de afstandsregels tijdens de check-in en vanaf je het festival verlaat. Binnen het terrein mogen de mondmaskers worden afgedaan.

Een geldige COVID Safe Ticket kun je als volgt verkrijgen:

  • Indien je al langer dan 2 weken volledig gevaccineerd bent. Je hoeft dan geen test meer af te leggen.
  • Indien je binnen de 48u voor het betreden van het festivalterrein een negatieve PCR-test hebt. (LET OP: als je op zaterdag naar het festival komt, moet je de test op donderdag namiddag afnemen)
  • Met een RAPID ANTIGEN test dat je binnen de 24u voor het betreden van het festivalterrein.
  • Indien je een geldig herstelcertificaat bezit dat aantoont dat je hersteld bent van COVID-19 (maximaal 6 maanden oud).

Vervolgens download je de CovidBESafe-app waarop jij je registreert en je COVID Safe Ticket aan toevoegt. Deze toon je samen met jouw festivalticket en je ID aan de check-in van het festival.

Het Helmgras-team is er klaar voor en kijkt ernaar uit om veilig met jullie te dansen!

 

PCR TEST

We hebben in samenwerking met het triagecentrum van Veurne extra testcapaciteit voorzien voor mensen die nog niet volledig zijn gevaccineerd (+ 2 weken).
 
Volg deze stappen om een gratis PCR test aan te vragen:
-> Ga naar mijngezondheid.be
-> Vraag een CTPC code aan. LET OP: deze code is slechts 10 dagen geldig, dus pas aanvragen na 17/8. (Link; Een code voor een gratis of betalende PCR test aanvragen*)
-> Reserveer daarna via mijngezondheid.be een test op donderdagnamiddag 26 augustus in het triagecentrum van Veurne. (Link; https://testcovid.doclr.be)
 
Wanneer u dus een PCR test laat uitvoeren op donderdagnamiddag 26/08 is deze geldig voor de beide festivaldagen.

TIP: Gratis PCR Test?

Nog niet volledig gevaccineerd?

-> vraag je test aan op www.mijngezondheid.belgie.be 

-> log in met je ID of met de itsme-app

-> Het systeem zal zelf nagaan of je recht hebt op een gratis PCR-test

-> maak een afspraak in een testcentrum naar keuze met de gekregen cijfercode

-> De test-resultaten vind je op de CovidSafeBE-app of je kunt het raadplegen op www.mijngezondheid.belgie.be indien je geen smartphone hebt.

SNELTESTEN OP HELMGRAS?

Nog niet volledig gevaccineerd? We voorzien een klein testdrop naast het festivalterrein. De plaatsen zijn beperkt en moeten vooraf gereserveerd worden via onderstaande link. Een test kost 14 euro (+ 1 euro servicekosten).
GEEN RESERVATIE = GEEN SNELTEST
Wat moet je zeker meenemen bij het testen:
– Reservatie QR code (afgedrukt op papier).
– ID card