fbpx

About Helmgras

Helmgras Festival is een tweedaags evenement die traditioneel doorgaat tijdens het laatste weekend van augustus. Al sinds de eerste editie vindt het evenement plaats op de idyllische plek ‘Ster Der Zee’ in Koksijde (BE). Omgeven door duinen, strand en zee en met het gigantische kunstwerk als eye catcher is het de uitgelezen locatie om aan het einde van de zomer nog eens stevig uit het dak te gaan.

In de eerste plaats beoogt het festival dan ook het ware ‘fin de saison’ sfeer te creëeren en dit voor zowel jong als minder jong uit eigen streek. Anderzijds heeft de organisatie al vanaf dag één de ambitie om met dit festival door te breken ver buiten de lokale grenzen. Het ‘fin de saison’ gehalte gecombineerd met een echt festivalgevoel is dan ook het succes van Helmgras Festival.

De muzikale beleving is de tweede belangrijke pijler die vorm geeft aan het succes. Helmgras combineert de commerciëlere genre’s zoals dance, urban, … en de eerder alternatieve house en technoscene. Een balans tussen de twee vinden is de kracht van onze muzikale beleving en wordt enorm geapprecieerd door onze bezoekers.

Kortom: Helmgras Festival is door de combinatie van locatie, sfeer en muzikale beleving een uniek festival die op korte termijn snel groeit en verder wil evolueren tot een gekend authentiek festival aan de Belgische kust.